Regisztráció

Bezár

Belépés




Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Szent Péter-főapátság és kápolna

Szent Péter-főapátság és kápolna

Ausztria, Salzburg

A Szent Péter-főapátság az egyetlen férfikolostor német nyelvterületen, amely a VII. század óta fennáll.

Tovább olvasom

Nagy Fesztiválpalota

Nagy Fesztiválpalota

Ausztria, Salzburg

Az népszerű salzburgi Ünnepi Játékok nagy színházának építését 1956-ban Mozart születésének 200. évfordulóján kezdték meg.

Tovább olvasom

Kapuzinerberg

Kapuzinerberg

Ausztria, Salzburg

A Salzburghoz közeli Kapuzinerberg tökéletes célpont, ha egy kellmes kirándulásra készülünk.

Tovább olvasom

Állatkert

Állatkert

Ausztria, Salzburg

Hellbrunn gyönyörű környezetében található állatkertben európai és egzotikus állatfajokat tekinthetünk meg természetes közegükben.

Tovább olvasom

Lóúsztató

Lóúsztató

Ausztria, Salzburg

A Lóúsztató vagy Pferdeschwemme az egykori lovarda része, amely ma népszerű turistacélpont.

Tovább olvasom

Milyen város Salzburg?

Európa közepén fekvő barokk város, Salzburg a földrész legszebb városa. Mozart városában, Salzburg tartomány központjában kb. 200 000 ember el. Salzburgot évszázadok óta turisták ezrei keresik fel, akik Európa kultúráinak színhelyét, a hóval borított alpesi csúcsokat vagy Mozart egykori lakóhelyét szeretnék látni. A környékbeli kis települések további érdekes látnivalókkal és természeti kincsekkel kecsegtetnek.

Salzburg története a 700. évre nyúlik vissza, ekkor alapított bencés apátságot Szent Rupert a Salzach partján, amely előbb püspökséggé, majd érsekséggé vált és gyorsan virágzó fejlődésnek indult. A település nevét Salpurch-ot - amelyet a környező sóhegyekről kapott - először 755-ben említik a krónikák. A fejedelmek rossz szemmel nézték a püspökök egyre növekvő hatalmát, ezért 1167-ben Barbarossa Frigyes megtámadta és szétdúlta a várost.

30 évvel később újabb fellendülés következett és a sóbányák mellett aranyat, ezüstöt és rezet is találtak. Ennek köszönhetően Salzburg újra fejlődésnek indult. Gazdagságával párhuzamosan szellemi befolyása is növekedett és hamarosan a középkori műveltség központja lett. Egymás után nyíltak a könyvtárak, apátságok, rendházak és templomok. Salzburg gyorsan túlnőtt a tartomány határain és 1481-ben német birodalmi város lett.

Salzburg ma is páratlan pompáját a gazdag és jó ízlésű hercegérsekeknek köszönheti, valamint annak, hogy a vallási háborúk és harmincéves háború pusztításai elkerülték.

1803-ban Salzburg világváros lett és a párizsi szerződés értelmében Ferdinánd főherceg tulajdonába került, egészen 1809-ig, amikor is a schönbrunni béke Napóleonnak ítélte, majd 1814-ben egy újabb párizsi béke pedig ismét visszaadta Ausztriának. Salzburg 1850-ben vált külön tartománnyá, az utóbbi évszázadban azonban politikai szerepe egyre inkább háttérbe szorult és így a zene és művészetek fellegvára lett.

Salzburg számos kulturális látnivalót tartogat. A kanyargós kis utcák között magasodik az egykori érsekek lakóhelyéül szolgáló vár, amely napjainkban is szép állapotban hirdeti a régi idők dicsőségét. Megtekinthetjük a Szent Péter-kolostort, a Ferenc-rendiek templomát, a Hercegérseki palotát vagy meghallgathatjuk a híres Újépület harangjátékát. Salzburg elsősorban neves szülöttéről, Wolfgang Amadeus Mozartról lett híres, akinek egykori lakóháza is nyitva áll a látogatók előtt. Salzburgi utazásunkon igazi kulturális kiruccanásra számítsunk.
 

Salzburg Galériák

Ferenc-rendiek temploma
Salzburg, Ausztria Látnivalók
Hotel Stein****
Salzburg, Ausztria Szállás
Bauernschmaus
Salzburg, Ausztria Vendéglátás
Mozartkugeln
Salzburg, Ausztria Vásárlás
Hofstallgasse
Salzburg, Ausztria Szabadidő
Állatkert
Salzburg, Ausztria Szórakozás

Bécs

Bécs

Bukarest

Bukarest