Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Salzburg

Salzburg közlekedés

Salzburg, Ausztria, Közlekedés

Közlekedés

Salzburg, Ausztria, Közlekedés

Légi közlekedés
A salzburgi repülőtér a várostól csupán 3 km-re található. Innen taxival gyorsan és kényelmesen juthatunk be Salzburgba. Az út kb. 15 perc és 30-40€ körüli viteldíjat kérnek.

Tömegközlekedés
Salzburg tömegközlekedése rendkívül jól kiépített, szinte minden út a belvárosba vezet, így nehéz eltévedni. A városban busszal, trolival is közlekedhetünk, vagy utazhatunk taxival.

Vonat
Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) vonalhálózata nagyon jól kiépített és közvetlenül csatlakozik az összes európai vasúthálózathoz. A vonatok viszonylag sűrűn és megbízhatóan járnak. A Salzburg környéki településekre elővárosi vonatokkal juthatunk el.
Salzburg vasútállomása a belvároshoz közel kapott helyet, így 15 perc alatt könnyen megközelíthető.

Busz
Salzburgban busszal és trolival is közlekedhetünk. A járatok sűrűn, van ahol 10 percenként is járnak. Jegyeket újságos bódéknál vagy a nagyobb állomásokon vehetünk.
A környék megismerésére is indulhatunk busszal. A helyközi buszok sűrűn járnak, kényelmesek és a községek központjában állnak meg. Az idegenforgalmilag népszerű helyekre külön buszos kirándulásokat is szerveznek.

Taxi
A belváros környékén könnyen találunk taxiállomásokat és le is inthetünk egy autót. Az utazás előtt érdemes a viteldíjat előre megbeszélni, hogy ne legyen később kellemetlenség.

Hegyi vasutak, kötélpályák
A hegyekre felvezető drótkötélpályák, hegyi vasutak, síliftek és siklók hozzá tartoznak a közlekedési hálózathoz. Salzburg környékén legalább egyszer érdemes kipróbálni egy drótkötélpályát, gyönyörű madártávlatból a város.
A Festungsbahn a Festung Hohensalzburgba és a Mönchbergre szállítja az utasokat májustól októberig 9:00 és 21:00 között, novembertől áprilisig 9:00 – 17:00-ig. A felnőtt díjak 2,40 €-tól kezdődnek.

Fiáker
Ugyan nem olcsó, de nagyon kellemes élmény Salzburg utcáin fiákerrel utazni. Szerveznek városnéző körutat is, ahol az utast egészen a Hellbrunn-kastélyig kiviszik. A fiákereket a Residenzplatzon találjuk. Az árakat érdemes előre tisztázni.

Forrás: Moldoványi Ákos: Salzburg és környéke

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!