Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Péter-főapátság és kápolna

Ausztria, Salzburg, Látnivalók

Szent Péter-főapátság és kápolna

Salzburg, Ausztria, Látnivalók
  • Cím: Sankt-Peter-Bezirk 1, 5020 Salzburg, Ausztria
  • Telefon: 43 662 848481
  • Nyitvatartás: Szent Péter-kápolna
    Április - október: 06:30 - 19:00
    November - március: 06:30 - 18:00

    A katakombák hétfőként zárva tartanak.

A Mönchberg-sziklák tövében húzódó téren áll a Szent Péter-főapátság, kolostor és templom, amely fénykorát Virgil és Arno korában élte. Az apátságot többször is bővítették és a XII. század második felében egy zárdát is létesítettek.  A XIII. században az apátság érsekei gazdag birodalmi hercegek és földesurak voltak, akik egyre jobban háttérbe szorították a kolostort, ami így kulturális munkhellyé vált. 

A barokk épületekkel való összekapcsolást követően, az apátság végső formáját 1753 és 1783 között nyerte el, barokk és rokokó stílusban. 

Érdemes megnézni a kolostor közepén álló korábbi haltároló kutat és a Szent Rupert kutat, a rajta domborodó Szent Virgilt ábrázoló figura valaha a városkapun állt.

A Szent Péter apátsági templom az egyetlen román stílusú templom Salzburgban. Az 1250-ben épült tornya valószínűleg egy 847-ben lebontott Karoling-épület alapjain nyugszik. Az előcsarnok szobrai 1250-ből származnak. A templom főhajóját nagy képek díszítik, amely közül néhány Szent Rupert püpök életét és az apátság történetét mutatja be. 

Az apátsági templom és a mellette lévő apátsági pincészet közötti kapun keresztül juthatunk a Szent Péter-temetőbe. A temető három oldalát árkádok árnyékolják, a sziklafalakban pedig katakombák, kis kápolnák sorakoznak. Érdemes megtekinteni a Mariazell- és Katalin-kápolnákat.Szent Péter-főapátság és kápolna
Salzburg, Ausztria
Copyright: btwlgw   Forrás: flickr

Salzburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!