Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Mirabell-kastély

Ausztria, Salzburg, Látnivalók

Mirabell-kastély

Salzburg, Ausztria, Látnivalók
  • Cím: Mirabellplatz 4, 5020 Salzburg, Ausztria
  • Telefon: 43 662 80722334 ‎
  • Nyitvatartás: Hétfő, szerda, csütörtök: 8:00 - 16:00
    Kedd, péntek: 13:00 - 16:00

A Mirabell-kastélyt 1606-ban Wolf Dietrich von Raitenau érsek építtette Altenau néven kedvesének, Salome Altnak, akitől tizenöt gyermeke született.

Franz Anton Harrach érsek az épületet Johann Lukas Hildebrandttal újjáépíttette, aki csodálatos kastélyt varázsolt belőle. Sajnos az 1818-as tűzvész csaknem teljes egészében megrongálta a falakat, nem is sikerült teljes egészében újjáépíteni. Néhány épületrészt a tűz megkímélt, így eredeti állapotában látható ma is a puttók és angyalok szobraival díszített Stiegenhaus (lépcsőház).

Érdemes megtekinteni a Marmorsaalt (Márványtermet), amelynek mennyezeti freskóit 1818-ban Rottmayr festette. A vörös és aranyszínű teremben napjainkban koncerteket tartanak. A kastély délkeleti szárnyában tekinthetjük meg a kápolnát, benne a csodás 1722-ből származó vörösmárványoltárral.

A Mirabell-kastély parkját a világ egyik legszebb virágoskertjének tartják. A terveket maga Fischer von Erlach készített 1690-ben. A park szimbólikus szoborcsoportjait Ottavio Mosto készítette 1690-ben, a Tüzet, Vizet, Levegőt és Földet jelképezik. A bástyakertbe egy kis hídon keresztül juthatunk, és megcsodálhatjuk a legrégebbi német szabadtéri színpadot, a Heckentheathert is.

A belépés ingyenes.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Mirabell-kastély
Salzburg, Ausztria
Copyright: photovienna   Forrás: flickr

Salzburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!