Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Hellbrunni kastély

Ausztria, Salzburg, Látnivalók

Hellbrunni kastély

Salzburg, Ausztria, Látnivalók
  • Cím: Fürstenweg 35, 5020 Salzburg, Ausztria
  • Telefon: 43 662 8203720
  • Nyitvatartás: Április, október 1.- november 4.: 9:00 - 16:30
    Május, június, szeptember: 9:00 - 17:30
    Július, augusztus: 9:00 - 18:00

A hellbrunni kastélyt Markus Sittikus építtette röviddel érseki beiktatása (1612) után. Sittikus az észak-olaszországi püspöki és nemesi házakhoz hasonló kastélyt álmodott meg. A kastély építése 1615-ben fejeződött be. A gyakori tulajdonos váltások és átépítések miatt az eredeti bútorzatból csak kevés maradt meg és 1730-ban a kor szelleme szerint a parkot is átrendezték.

A hellbrunni kastélyban megtekinthetjük a hercegi termet, az Antecamerát, a tapétaszobát, amelynek falait a XVIII. századból való kínai papírtapéta díszíti és az ebédlőt. 

A termeket végigjárva jutunk el a gyönyörű díszteremhez, amelynek falfestményei lenyűgözőek. A terem hosszanti falán elhelyezkedő festményei térhatásúak, az egyiken reneszánsz időkbeli urak és hölgyek sétálnak, a másik a velencei Szent Márk teret idézi. A perspektivikus képek festője Fra Arsenio egyházi fejedelem udvari fejtője volt. 

Hellbrunn legnevezetesebb látványossága a Baccus térnél kezdődő Wasserspiele (Vízi játékok).

A Római Színház márvány székein ülve ettek és ittak a korabeli urak. Amikor az érsek elérkezettnek látta az időt jelére a kútmester kinyitotta a csapot és a márvány székekből ujjnyi vízsugár tört fel. A vendégek különböző módon reagáltak a tréfára, az illem azonban megkövetelte, hogy ülve maradjanak a vacsora végéig.

A Madárdalok barlangja Hellbrunn legromatikusabb barlangja, egy mozdulatra csodálatos madárének csendül fel és változatos vízközők lépnek működésbe. A barlangból kilépve induljunk balra, ahol öt életképet láthatunk, amelyeket szintén a víz energiája mozgat.

A Mechanikus Színház egy barokk kori kisváros összes mesterségét vonultatja fel. A víz hajtású életképeken mészárost, muszikáló zenészt, tereferélő asszonyokat és cipészt is megfigyelhetünk.

Belépőjegy:
Kastély, Vízi játékok és múzeum
Felnőtt:  9,50 € 
Gyerek és tanuló (4-18 év között):4,50 €

Kinek ajánljuk: Gyerekes családoknak, fiataloknak és idősebbeknek is ajánljuk.


Hellbrunni kastély
Salzburg, Ausztria
Copyright: D.Broberg   Forrás: flickr

Salzburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!