Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Salzburg

Salzburg hasznos tippek

Salzburg, Ausztria, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Salzburg, Ausztria, Hasznos tippek

Éghajlat
Salzburg időjárása nem mondható egységesnek. A nyári hónapokban is szinte minden nap összegyűlnek a felhők és gyakran esik kisebb eső. De amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is vonulnak a zivatarok.

Időeltolódás
Magyarországgal azonos időzónába tartozik, időeltolódással nem kell számolnunk.

Egészség
Érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, így az orvosilag szükséges és sürgős ellátásokat a helyiekkel megegyező formában kapjuk meg. Utazás előtt érdemes azonban külön biztosítást kötni.

Tiszteletbeli Konzulátus
Tiszteletbeli konzul: Günter Kuhn
Gewerbestrasse 7, 5301 Eugendorf bei Salzburg
Előhívószám: 43-6225
Tel: 8206-100
E-mail: hkonsulat.sbg-hu@kuhn.at

Információ
Salzburg és környéke jól berendezkedett a turisták fogadására. A város központjában található információs irodákban készséggel adnak információkat, hotellistákat, prospektusokat.
Tourismus Salzburg GmbH
Auerspergstraße 6. - 5020 Salzburg
Tel: 0043/662-88987-0

Pénz
Ausztria hivatalos pénzneme az euró.
Bankjegykiadó automatákat Salzburgban több helyen is találunk, sok étteremben, boltban és hotelben bankkártyával is fizethetünk.

Elektromosság
Salzburgban a szokásos hálózati feszültség 220 V, a csatlakozó megegyezik a Magyarországon használttal, adapter nem szükséges.

Internet
Salzburg belvárosában több helyen is találunk ingyenes WLAN hotspotot, pl. a Mozart-híd és a Makart-híd környékén, a Volksgartenben, a Mirabell Gartenben vagy a Max-Reinhardt-Platzon. A legtöbb hotel is kínál internetezési lehetőséget.

Telefon
Ausztriában nagyon fejlett a mobiltelefon-hálózat, bármilyen készülékkel tudunk telefonálni. Salzburg körzetszáma 662.

Posta
A postahivatalok 8:00 – 12:00-ig és 14:00 – 18:00-ig vannak nyitva, a pénztárak azonban 17:00-kor zárnak. Nagy postát találunk a Residenzplatzon és a Südtiroler Platzon. Az utcai postaládák általában sárgák, hétköznap háromszor is ürítik őket.

Borravaló
Az éttermi és kávéházi dolgozók, taxisok, fodrászok és csomaghordárok a számla végösszegének 10%-ára számítanak borravalóként.

Közbiztonság
Salzburgban a közbiztonság átlagosnak mondható. A zsúfolt helyeken, látványosságok környékén zsebtolvajok előfordulhatnak, ezért fokozottan ügyeljünk értékeinkre.

Vám
Az Európai Unió állampolgárai saját használatra szánt termékeket korlátlanul vihetnek ki és be az országból.

Salzburg-Kártya
A Salzburg Card megvásárlásával ingyen látogathatjuk Salzburg múzeumait, ingyen utazhatunk a Festungbahnon, az Untersbergbahn felvonón, a Salzach folyón járó hajókon és az összes tömegközlekedési eszközön. A Salzburg kártyával rendelkezők számos koncerten, színházi előadáson és kiránduláson vehetnek részt kedvezményes áron.
A Salzburg kártyát 24, 48 és 72 órára válthatjuk meg, ára 22 €, 30 €, illetve 35 €. Május 1. és október 31. között 25 €, 34 € és 40 €. Gyerekeknek (6 és 15 év között) 50% kedvezmény.

Forrás: Moldoványi Ákos: Salzburg és környéke

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!